QUIETBOOK SAU CARTEA LINISTITA

Conceptul de Quietbook nu este nou, cel mai probabil a pornit din sistemul educational Montessori, este extrem de apreciat in Statele Unite ale Americii dar si in Germania si tarile nordice.
Fie ca ii spunem cartea silentioasa, tacuta, linistita, cartea de material, busy book, cartea cu activitati sau cartea de calatorie, in final ideea este aceeasi: o inlantuire de pagini ce contin activitati interesante, distractive si educative pentru copii, care au rolul de a stimula creativitatea sensibilitatea si motricitatea fina a micutilor. Ele reprezinta nu doar un joc creativ si repetitiv pentru cel mic, ci si o metoda de descoperire a mediului inconjurator si de exersare a motricitatii fine a copilului.
Recunosc ca inainte sa descopar toate beneficiile pe care o astfel de carte le aduce dezvoltarii armonioase a micutilor, am fost manata de o ``necesitate `` stringenta. Acea necesitate de a tine copilul ocupat pentru o anumita perioada de timp - cand mergem la restaurant, sau in avion, in tren sau in masina in drum spre mare, chiar si acasa atunci cand voiam sa fac un dus sau sa mananc ceva. Nu-mi doream ca acest ``entertainer`` sa fie un telefon sau o tableta, era necesar sa gasesc un ``lucru`` care sa fie suficient de mic pentru ca el sa-l poata purta peste tot in manute, suficient de distractiv pentru a-l tine antrenat si adaptabil. Asa am ajuns sa descopar conceptul Quietbook.
Atunci cand gandesc o activitate pentru cartile mele, fac in asa fel incat aceasta sa raspunda la urmatoarele intrebari: are copilul ce invata din aceasta activitate? Pot sa o configurez in asa fel incat sa incapa in carticica? Este suficient de interactiva si interesanta pentru copil astfel incat acesta sa se opreasca la ea? Daca raspunsul la aceste intrebari este da, atunci se naste o noua activitate pentru cartea AgentMom Quietbook by Diana Iliescu.
In momentul de fata Quietbook AgentMoM by Diana Iliescu este realizata standard in doua Volume de 12 pagini care inglobeaza grupat, activitati pentru copii cu varsta intre 18 luni si 5-6 ani, sau personalizat.
Personalizarea se realizeaza doar la comanda, si presupune alegerea numarului de pagini, alegerea activitatilor si a numarului lor dintr-o lista de activitati posibile. Fiecare carte este personalizata pe coperta 2 cu numele copilului care poate fi asamblat ca detasabil sau nedetasabil. Quietbook-ul poate fi aromatizat cu uleiuri esentiale naturale de portocala, lavanda sau scortisoara.
Cand am decis sa fac din asta un business mi-am dorit ca produsele mele sa aiba personalitate proprie, sa aiba acel ceva special pus de maini harnice si indemanatice in fiecare carte asamblata. Mi-am mai dorit ca fiecare carte sa fie lucrata in micul meu atelier plin de chicote de copii, ganduri bune, multa imaginatie si energie pozitia.
Pentru ca fiecare lucru pe fata pamantului are energia lui, iar copilasii pentru care noi lucram aceste carticele merita sa aiba parte doar de lucruri pozitive, cartile mele pleaca intotdeauna spre micii destinatari insotite de aceasta energie pozitiva.

Ma
poti
contacta
oricand ;)

AgentMOM
Quietbook

Te astept sa imi scrii. Voi fi mai mult decat bucuroasa sa iti raspund la orice intrebare!